Wat is TIM?

Wat is TIM?

TIM brengt het Triple Helix concept met het Theorie U idee en het Bewustzijns Besturings Model samen tot een praktische ervaring voor de deelnemers.

Triple Helix

De regio Eindhoven is in 2011 uitgeroepen tot slimste regio van de wereld.  De regio wordt vooral geroemd om het project Brainport. Daar werken bedrijven, overheid en wetenschap, de Triple Helix genoemd, samen aan nieuwe technologische ontwikkelingen. Steeds meer regio’s zien het belang van Triple Helix samenwerkingen in.

Theorie U

u-modelDoor gebruik te maken van interne persoonlijke motivatie bereikt men via Theorie U concepten effectiever veranderingen.

 

Bewustzijns Besturings Model

De Topopleiding Interactie Management is ontwikkeld aan de Technische Universiteit Eindhoven. De rode draad in de training is het ‘Bewustzijns Besturings Model’ (BBM), dat de samenhang in beeld brengt tussen de kernkwaliteiten van medewerkers in een organisatie (‘Basic Awareness’), de kerncompetenties van de organisatie als geheel (‘Business Awareness’) en bekwaamheden van de actoren in de relevante omgeving (‘Global Awareness’).

Netwerk voor de toekomst

De TIM-opleiding zorgt voor een netwerk in Zuidoost-Nederland en verbindt inmiddels ruim 280 alumni. De afgelopen jaren is het belang van sterke regionale netwerken duidelijk gebleken. Dit zijn zakelijke en sociale relaties, wisselend actief en sterk inspelend op huidige en toekomstige kansen en bedreigingen.